Blogs

Wat zijn de voordelen van behang?

Wat zijn de voordelen van behang?

Behang is helemaal hip en trendy, waar het eerst vooral in de slaapkamers gebruikt werd, zie je de mooiste behangprints tegenwoordig ook veel terug in de woonkamers. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor behang?

1. De keuze is reuze: Behang is verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen en patronen, van eenvoudige effen kleuren tot complexe, opvallende ontwerpen. Hierdoor is het gemakkelijker om de sfeer en stijl van een kamer te veranderen zonder dat er grote veranderingen nodig zijn.

2. Duurzaamheid: Behang kan vaak langer meegaan dan verf en is beter bestand tegen slijtage en vlekken. Het kan ook worden afgeveegd en schoongemaakt (op een zachtaardige manier) zonder dat het beschadigd raakt.

3. Beschadigingen maskeren: Behang kan worden gebruikt om oneffenheden in muren te verbergen, zoals scheuren, putjes en andere onvolkomenheden. Het kan ook helpen om een ​​kamer er voller en gezelliger uit te laten zien.

4. Gemakkelijk te installeren: Hoewel het installeren van behang enige vaardigheid en inspanning vereist, kan het ook een relatief eenvoudig proces zijn. Er zijn zelfs behangsoorten die gemakkelijk kunnen worden aangebracht zonder lijm.

5. Variatie aan materiaalsoorten: Behang is verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder papier, vinyl, stof en grasdoek, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en ruimtes. De meest gebruikte soort voor thuis is vliesbehang.

6. De mogelijkheden zijn eindeloos: de technologie verandert en de mogelijkheden met behang ook! Zo zie je tegenwoordig ook veel behang terug in badkamers, deze hebben een speciale coating waardoor ze goed bestand zijn tegen vocht. 

Al met al kan behang een uitstekende keuze zijn voor het decoreren van een kamer. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van verf en kan een unieke en opvallende uitstraling geven aan elke ruimte.

Terug naar blog