Blogs

Wat is vliesbehang?

Wat is vliesbehang? Trendy Kinderbehang
Vliesbehang is een type behang dat bestaat uit een non-woven vliesrug met een bovenlaag van papier of vinyl. Het wordt ook wel non-woven behang genoemd. Vliesbehang heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel papieren behang:

1. Eenvoudiger aan te brengen: Vliesbehang kan direct op de muur worden aangebracht met behulp van lijm, zonder dat het behang eerst moet worden ingeweekt. Dit maakt de installatie veel sneller en eenvoudiger.

2. Sterker: Vliesbehang is gemaakt van een sterker materiaal dan traditioneel papieren behang, waardoor het beter bestand is tegen scheuren en slijtage.

3. Makkelijker te verwijderen: Vliesbehang kan gemakkelijk worden verwijderd zonder de muur te beschadigen. Het kan in één stuk worden afgetrokken en laat geen resten lijm achter.

4. Overschilderbaar: Vliesbehang kan, indien gewenst, worden overschilderd, waardoor het gemakkelijker is om de kleuren van een kamer te veranderen.

5. Milieuvriendelijker: Vliesbehang is gemaakt van gerecycled materiaal en is biologisch afbreekbaar. Bovendien gebruikt het minder lijm dan traditioneel behang, waardoor er minder afval is.

Over het algemeen is vliesbehang dus een sterker, eenvoudiger te installeren en milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel papieren behang. Het kan ook een goede keuze zijn als je het behang in de toekomst wilt vervangen of overschilderen.
Terug naar blog