Blogs

Welke muur kun je het beste behangen in de kinderkamer?

Neutraal kinderbehang met Regenbogen van Bibelotte

Als je graag een muur wilt behangen in de kinderkamer is het soms lastig om te kiezen welke muur je daarvoor het beste kunt gebruiken. 

Een muur met raam- of deurkozijnen, veel schakelaars of stopcontacten is hiervoor niet ideaal. Het mooiste is dat de muur niet teveel onderbroken wordt door teveel elementen. 

Bibelotte neutraal behang voor de kinderkamer regenbogen

Je kunt het beste een muur kiezen die het meeste opvalt in de kinderkamer, bijvoorbeeld de muur achter het bed of de muur tegenover de deur van de kamer. Hierdoor kan het behang een centraal punt in de kamer worden en valt hij mooi op!

Zorg wel altijd dat de muur geschikt is voor behang, hij mag geen (diepe) oneffenheden hebben, deze zul je snel terugzien door het behang heen. Ook moet hij droog en schoon zijn.
Is het een nieuwe muur die net gestuct is? Zorg dan altijd dat je hem eerst voorstrijkt, zodat de behanglijm niet direct in de muur wordt gezogen.

Behalve het kiezen van een muur voor het behang, kun je nog kijken welk effect je wilt bereiken met het behang. Als je een rustige uitstraling wilt creëren, kun je het beste kiezen voor een effen behang in een rustige kleur of een behang in dezelfde tinten. De Oscar print van Boråstapeter is bijvoorbeeld een hele mooie neutrale print met de lichte strepen of het Regenbogen behang van Bibelotte. Hier zit wel een print in, maar bijna in dezelfde kleur als de achtergrond, wat zorgt voor een rustig effect, maar daardoor niet saai wordt.

Mag het wel wat meer opvallen? Ga dan voor een vrolijke, speelse uitstraling door voor behang te kiezen met veel kleur of afbeeldingen. Een stoere jungle print is daarvoor hartstikke leuk, van bijvoorbeeld Creative Lab Amsterdam. Maar ook het stoere autobehang van Studio Ditte is hiervoor een aanrader!

Dus welke muur in de kinderkamer kun je het beste kiezen om te behangen?

  • Kies een muur die niet wordt onderbroken door bijvoorbeeld raam- of deurkozijnen.
  • Kies een muur die opvalt in de kinderkamer, bijvoorbeeld achter het bed of tegenover de deur van de kamer.
  • Zorg ervoor dat de muur glad en vrij van oneffenheden is.
  • Zorg dat de muur schoon en droog is.

 

Terug naar blog