Blogs

Wat is het effect van behang in de kinderkamer?

Welk effect heeft behang in de kinderkamer? Dino behang

Behang kan een ruimte in een korte tijd een complete metamorfose geven. Of dat nu gaat om een kantoorruimte, de hal, de woonkamer, de badkamer, of de kinderkamer, behang doet iets met een ruimte, maar wat precies?

Waarom behang in de kinderkamer?

Behang kan de kinderkamer een vrolijke en speelse uitstraling geven en kan helpen om de verbeelding van het kind te stimuleren. Het kan ook voor een stuk herkenning (bijvoorbeeld bij dieren) zorgen. 

Dino behang voor de jongenskamer

Er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar, zoals dieren behang, dino's, voertuigen, bloemen behang of andere onderwerpen die kinderen leuk vinden. Het kiezen van behang is heel persoonlijk en als je iets kiest dat past bij de interesses van je kind, dan helpt dat om de kamer tot een plek te maken waar je kind zich thuis voelt. 
Het is daarbij belangrijk dat een kinderkamer met je kind meegroeit, een kind van 6 jaar heeft weer hele andere interesses dan een kind van 2 jaar en voor een babykamer kies je vaak weer een ander thema.

Een plek voor jezelf, een plek om je in terug te trekken en waar je je geborgen voelt is enorm belangrijk voor kinderen en daar kan behang ook zeker een mooie bijdrage aan leveren.

Maar behalve zorgen voor een leuk thema in de kinderkamer, creëert behang ook een ruimtelijk effect in de kamer. Als je een muur voorziet van een mooie print, creëer je diepte in de kamer en kan hij ruimer lijken. Ideaal voor de kleinere kamers dus!

Terug naar blog